Loading...

Projectpartners

Universiteit Utrecht / Copernicus Instituut

De Universiteit Utrecht is een toonaangevende onderwijs- en onderzoeksinstelling met een groeiende internationale reputatie. Het Copernicus Instituut voert onderzoek en onderwijs uit op het gebied van transitie naar een duurzame samenleving en is penvoerder van FLEET.

Utrecht Sustainability Institute

Utrecht Sustainability Institute is de regionale kennis- en innovatiemakelaar op het gebied van duurzame stedelijke ontwikkeling. De focus ligt op de strategische voorraden grondstoffen, energie en water in de stad.

Stedin

Netbeheerder Stedin neemt een essentiële rol in de energietransitie. Stedin werkt aan een duurzaam energiesysteem waarin steeds meer lokaal wordt opgewekt en dat ook in de toekomst betrouwbaar en betaalbaar is.

ElaadNL

ElaadNL is het kennis- en innovatiecentrum op het gebied van laadinfrastructuur in Nederland en onderzoekt Smart Charging oplossingen waarin de elektrische auto onderdeel van het energiesysteem van de toekomst is.

Smart Solar Charging / We Drive Solar

We Drive Solar werkt al jarenlang aan slim en duurzaam laden in de regio Utrecht en plaatst in opdracht van de gemeente Utrecht publieke laadpalen in de stad.

Gemeente Utrecht

De gemeente Utrecht wil de eerste stad worden die haar energie balanceert met bidirectionele laadtechniek en ondersteunt FLEET voor de verdere uitrol van publieke laadinfrastructuur in Utrecht.

TKI Urban Energy

FLEET wordt uitgevoerd met Topsector Energiesubsidie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. TKI Urban Energy ondersteunt Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en andere partijen bij de ontwikkeling van innovaties voor een duurzaam, betrouwbaar en betaalbaar energiesysteem in de gebouwde omgeving.