Actueel2020-09-11T15:23:04+02:00
Loading...

Actueel

AD: ‘Robin, man van de slimme laadpaal’

Mathijs Steinberger schrijft in 'Robin, man van de slimme laadpaal' over hoe een ondernemer laadpalen in Utrecht steeds slimmer maakt met Smart Solar Charging. Robin Berg trekt internationale aandacht met slimme laadpalen in de stad. Samen met de nieuwste elektrische auto's ontstaat een netwerk waarmee over tien jaar de héle stad Utrecht zonder fossiele energie kan, is zijn stellige overtuiging.

november 6th, 2020|

Utrecht breidt uit tot eerste bidirectionele regio

Utrecht wordt de eerste regio ter wereld die haar benodigde energie balanceert dankzij bidirectionele laadtechniek. Ook in coronatijden gaan de ontwikkelingen snel. Dankzij Smart Solar Charging telt de regio inmiddels 200 laadsystemen die duurzame energie kunnen laden en ontladen.

juni 11th, 2020|

EenVandaag uitzending: “Niet genoeg stroom voor elektrische auto’s”

In de EenVandaag uitzending van 26 februari 2020 komt het Smart Solar Chargingsysteem ruimschoots aan bod. Het item gaat in op de manier waarop elektrische auto’s ingezet worden om pieken en dalen in het elektriciteitsnetwerk te balanceren. De autobatterijen worden ingezet als er veel vraag naar elektriciteit is, waarmee het wagenpark functioneert als grote, mobiele noodaccu.

februari 27th, 2020|